Undercover loste wapendiefstal op

De politie heeft een undercoveragent ingezet verdachten van een grote wapendiefstal in de val te lokken. Dat schrijft Het Parool vandaag. De undercoveragent deed zich voor als een kennis van één van de verdachten. Hij vertelde dat een andere verdachte was aangehouden en dat de verborgen wapens snel moesten worden verplaatst. Eerder had de recherche al anonieme sms’jes met die strekking verstuurd. Die waren ondertekend met:  ‘je vriend’. Het doelwit hapte en niet een klein beetje. Tijdens een afspraak vertelde hij de rechercheur hoe en met wie de diefstal was gepleegd, dat er ook een bepaalde vrouw in het complot zat en dat de wapens in Haarlem lagen.

 

Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag vier jaar cel tegen Ömer A. (40) en Stefan K. (41) de hoofdverdachten in de zaak. De behandeling van de vrouwelijke verdachte is aangehouden.

De spectaculaire wapendiefstal was gepleegd in juli 2009 bij schietvereniging Westpoint in Amsterdam-Westerpark. Daar verdwenen uit een zeer goed afgesloten ruimte 200 revolvers, pistolen, kogel- en hagelgeweren. De politie vermoedde indertijd dat iemand van binnen de schietclub hulp moet hebben geboden, maar dat de roof eruit moest lijken op een inbraak. Vermoedelijk zijn de braaksporen op de deur van de vuurwapenwinkel als afleiding aangebracht.

Overigens was er in juni van dat  jaar ook al een inbraak geweest bij een schietclub in Beverwijk.

Lees meer in de papieren Parool.