‘Undercoveragenten bedreigden jonge moeder’

Twee undercoveragenten hebben een alleenstaande moeder met een baby zo bedreigd dat deze vrouw voor haar leven vreesde. Het gebeurde volgens het Algemeen Dagblad in het moordonderzoek naar de  garagehouder Mahmut Karaman in Valkenswaard.

 

Kapotgeschoten

Advocaat Mariëlle van Essen (foto) wil dat deze agenten hiervoor strafrechtelijk worden vervolgd. Een van de agenten zei tegen haar: ‘Luister, er is een Turk kapotgeschoten en daar krijgen wij gewoon een hoop geld van.’ Maandenlang vreesde de jonge moeder vermoord te worden. Ze belde haar ex: ‘Straks word ik doodgeschoten. Waar moet ik mijn kind laten, waar?’

Schofterig

De vrouw en haar ex-vriend hebben vorig jaar aangifte gedaan van bedreiging en afpersing. Omdat het Openbaar Ministerie de zaak nog niet oppakt, wil advocaat Van Essen nu afdwingen dat de verantwoordelijke agenten en de officier van justitie voor de rechter komen. Van Essen in het AD: ‘Ik snap niet waar politie en OM mee bezig zijn. Een alleenstaande vrouw met kind zo bedreigen, dat vind ik schofterig.’

Druk

Om verdachte Seref C. (49) aan het praten te krijgen wilde de politie zijn ex-partner onder druk zetten. De twee agenten kwamen poserend als zware criminelen aan de deur bij de vrouw en intimideerden haar door Seref C. verantwoordelijk te stellen voor de dood van de Valkenwaardse garagehouder. Ze zeiden nog 50.000 van de garagehouder tegoed te hebben en eisten dat Seref C. een bepaald telefoonnummer zou bellen.

Mariëlle van Essen zegt dat stoken in het criminele circuit ‘levensgevaarlijk’ is. Ze is nu bij het gerechtshof een procedure gestart om vervolging af te dwingen.

De berichten over de Karaman-zaak:

Twee arrestaties in moord Valkenswaard (UPDATE)

Renault gezocht in moordzaak Valkenswaard

Mogelijk verband uitgebrande auto en moord