Undercover loste liquidatie Prins op

De liquidatie van Sven Prins in Heerlen is opgelost met behulp van een undercover rechercheur. Dat meldt De Limburger vanochtend. De drie hoofdverdachten bekenden de moord tegen de agent, die zich voordeed als iemand die zware wapens wilde kopen.

De politie hield afgelopen maandag vier mannen aan voor betrokkenheid bij de liquidatie van Sven Prins. Prins werd op 25 september 2015 doodgeschoten op een rotonde in Heerlen. Drie van de vier aangehouden Antilliaanse mannen komen – net als het slachtoffer – uit Brunssum.

Cocaïne

De dertigjarige Prins zat in september 2015 met een kennis in zijn blauwe Kia Picanto toen hij vanuit een Golf GTI werd beschoten. Prins, die een bekende was van de politie, vluchtte zijn auto uit, maar overleed enige tijd later. Volgens Limburgse media handelde Prins in cocaïne en zou hij een conflict met de Antillianen hebben gehad. Tegen de infiltrant zeiden de verdachten dat Sven “dood moest, omdat  hij wat had geflikt”. Ook zou hij eerder op het huis van de vriendin van Jurandy, een van de Antilliaanse verdachten, hebben geschoten.

Grieks restaurant

De schietpartij vond plaats na een korte achtervolging. Aan de rotonde waar de Kia van Prins tot stilstand kwam ligt een Grieks restaurant, waar op dat moment een feest aan de gang was.cDe Golf werd enige tijd later uitgebrand teruggevonden in België.

Zie ook:

Aanhoudingen voor liquidatie Sven Prins

Undercovers losten liquidatie Prins op

Twee Limburgse agenten aangehouden

Dodelijke achtervolging eindigde in de voortuin

Schietpartij met automatisch wapen in Brunssum