Uneputty stapt op als president HA (UPDATE)

Daniel Uneputty stopt op 30 januari als president van het Amsterdamse – en de facto – Nederlandse chapter van de Hells Angels. Dat heeft de motorclub woensdag naar buiten gebracht. Uneputty, of “Unu” heeft acht jaar lang aan het hoofd van de club gestaan. Uneputty wil meer tijd besteden aan zijn privéleven. Wie hem op gaat volgen is nog niet bekend.

Uneputty (1954) volgde in 2004 Willem van Boxtel op als leider van de Hells Angels, hij was toen 49-jaar. ‘Big Willem’ moest de club in bad standing verlaten. Er gingen verhalen rond dat hij weet zou hebben van plannen om in opdracht van Wim Endstra een aanslag op Willem Holleeder te plegen, of daar zelfs deel aan te hebben. Maar van die verhalen is uiteindelijk niets gebleken.

Uneputyy gaat weg op de dag dat de MC het clubhuis aan de Amsterdamse Wenckebachweg na veertig jaar moet verlaten. Begin december kwamen de gemeente Amsterdam en Hells Angels overeen om te vertrekken in ruil voor 400.000 euro. 

Vandaag is bekend geworden dat de gemeente Diemen geen toestemming geeft voor een club om een clubhuis binnen haar gemeente te laten, het plan zou in strijd zijn met het bestemmingsplan.