UPDATE Arrestaties na schietpartij Venlo

De politie in Limburg heeft donderdagavond drie mannen gearresteerd na een schietpartij. Een man is gewond geraakt bij het incident en er is nog een voortvluchtige. Dat meldt de politie. Rond 22.00 uur werd er in het zuiden van de stad een man beschoten. De aanleiding is nog onbekend.

De schietpartij vond rond tien uur ’s avonds plaats op de Hagerhof in Venlo. De politie zegt dat er mogelijk niet alleen is geschoten, maar dat er ook gestoken is. Er werd een speurhond ingezet.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, maar is buiten levensgevaar.  

UPDATE

De mannen die zijn opgepakt na de schietpartij, zijn inmiddels weer vrijgelaten. Volgens de politie kunnen ze niet langer als verdachten worden aangemerkt. In tegenstelling tot wat de politie eerder meldde, werden er niet drie verdachten, maar om twee mannen aangehouden.

De twee zijn aangehouden omdat ze samen met het slachtoffer in Venlo waren. Ze werden bovendien vlakbij de plek waar de schietpartij had plaatsgevonden aangetroffen. De drie zouden ruzie hebben gehad met een stel andere mannen, die op de vlucht zijn geslagen.

Het slachtoffer ligt nog ter observatie in het ziekenhuis.