UPDATE Dode bij overval in Voorthuizen

Bij een overval aan een woning in Voorthuizen, Gelderland, zijn woensdag twee gewonden en een dode gevallen. Dat meldt de politie. Rond 22 uur kwam er een melding binnen, meerdere criminelen zouden een man en een vrouw hebben overvallen. Er ontstond daarbij een worsteling, waarbij schoten zijn gevallen.

 

De bewoners raakten bij deze worsteling gewond. De man liep klappen op en heeft schotwonden. De vrouw is geslagen. Beide zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Even verderop in dezelfde straat werd een persoon gevonden die zwaar gewond was. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Of hij iets met de overval te maken had, is ook voor de politie nog niet duidelijk.

UPDATE: De politie gaat er inmiddels vanuit dat de gewonde man die vannacht is overleden, een van de overvallers was. Het gaat om een man uit Ede. Hoewel er eerder geruchten gingen dat hij een schotwond had, meldt de politie dat de man niet is neergeschoten. Hoe de overvaller dan gewond is geraakt, is niet door de politie bekend gemaakt.

Op dezelfde avond zijn ook twee gewonden gevallen bij een woningoverval in Arnhem. Ook hier is door de overvaller geschoten, waarbij een van de slachtoffers gewond is geraakt. Het is niet duidelijk hoe zwaar zijn verwondingen zijn. Een ander slachtoffer raakte verwond door rondvliegend glas. De politie ging eerder uit van drie slachtoffers, mogelijk is de overvaller ook gewond geraakt.