Utrecht: illegale praktijken in garageboxen

De gemeente Utrecht heeft een inval laten doen in garageboxen onder flats aan de Faustdreef en de Rubicondreef in stadsdeel Overvecht. In 77 van de 83 garages constateerden ambtenaren illegale activiteiten. Zo bleken er onder meer illegale shishalounges en een kapsalon gevestigd te zijn.

Zes

In slechts zes garageboxen was er niks illegaals aan de hand. Aanleiding voor de actie waren klachten vanuit de buurt dat er ’s nachts veel activiteit en overlast was.

Volgens de gemeente werden de garages aan de Faustdreef en de Rubicondreef gebruikt als informeel bedrijfsverzamelgebouw. En dat is verboden.

Fitnessruimte

Behalve de shishalounges en de kapsalon troffen inspecteurs ook reparatiebedrijven van allerlei slag aan. Er werden auto’s, scooters en witgoed gerepareerd en verkocht. Ook zat er een illegale fitnessruimte. In een garagebox waren productiemiddelen voor de teelt van wiet aanwezig. En ergens anders lag een kluis die mogelijk bij een inbraak uit een woning of bedrijf is meegenomen.

De politie nam ook een honderdtal fietsen en bromfietsen in beslag. Er wordt onderzocht of die gestolen zijn. Verder nam de politie een gestripte auto mee.

Voor een woning aan de Faustdreef is de Utrechter Hakim Changachi geliquideerd, dat was een vergissing.