Utrecht: man (37) dood na schietpartij (UPDATE2)

Op de Vleutenseweg in Utrecht is zaterdagavond een 37-jarige man neergeschoten. Hij is kort nadien aan zijn verwondingen overleden. De dader is voortvluchtig, maar de politie zou weten om wie het gaat. Het slachtoffer is de 37-jarige schilder en timmerman Paul Kros, zo blijkt uit berichten op sociale media waar mensen hun eerbetoon plaatsen.

Het incident gebeurde rond 19.30 ter hoogte van café De Plak. Bij de schietpartij is ook nog een vrouw gewond geraakt, die zichzelf meldde bij het ziekenhuis. Ze is volgens de politie nog niet aanspreekbaar.

Volgens het Algemeen Dagblad zou er aan de schietpartij een ruzie in het café vooraf zijn gegaan, die zich buiten voortzette. Er verzamelde zich na het incident een grote menigte, die de politie uitéén heeft gedreven.

Zes jaar cel

Het destijds 26-jarige broertje van Paul Kros werd in 2019 veroordeeld tot zes jaar cel voor de dodelijke mishandeling van de 25-jarige Lucas de Ruwe uit Maarsbergen in een Utrechtse grillroom. De rechter veroordeelde hem voor het toebrengen van lichamelijk letsel met de dood tot gevolg. Hij gold in Utrecht als de jongste veelpleger ooit en heeft een fors strafblad.