Utrechters gezocht voor gooien handgranaat (VIDEO)

De politie zoekt een man uit de regio Utrecht die op zondagavond 12 januari van dit jaar een handgranaat gooide in de richting van het portiek van een appartementencomplex aan de Gasthuisstraat in Kerkdriel. De granaat ontplofte niet, maar stond wel op scherp, zegt de politie .

99

De dader verscheen bij het complex rond 23.45 op beeld. Hij spoot met een verfbus ‘99’ op een muur en belde aan bij één van de woningen. De man rende weg en zodra hij buiten beeld was werd de handgranaat gegooid, die recht voor de deur van het portiek bleef liggen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft de handgranaat geruimd.

De burgemeester van Kerkdriel woont in het bewuste appartementencomplex. Het beoogde doelwit was volgens de politie waarschijnlijk een andere bewoner.

Niet alleen

De politie maakte in Opsporing Verzocht bewakingsbeelden openbaar van de dader. De politie denkt dat hij niet alleen heeft gehandeld.

Overigens zit er een verdachte vast in het onderzoek: een 20-jarige man die op 25 mei is aangehouden. Of hij degene is die de handgranaat gooide wordt onderzocht. De verdachte komt uit de regio Utrecht. De politie vermoedt dat de andere daders ook uit die omgeving komen.

De auto waarin de dader en zijn handlanger(s) vermoedelijk reden ging de A2 op in de richting van Utrecht. Het was mogelijk een Mercedes A-klasse.

https://youtu.be/E9ErwWQqxOA