Utrechtse hasjzaak onder spanning (UPDATE)

Tegen drie verdachten van drugshandel is dinsdagmiddag voor de rechtbank tussen 2 en 8 jaar cel geëist, wegens grootschalige drugshandel, witwassen en verboden wapenbezit. Op twee van hen is in 2017 een aanslag gepleegd. Tijdens de zitting was binnen en buiten het gerechtsgebouw extra politiebewaking.

Pillen

In 2017 werd in een loods in Odijk 3,4 ton hasj in beslag genomen. Er was ook een drugslab met grondstoffen voor drugs, 15.000 xtc-pillen, MDMA en een vuurwapen. De verdachten zijn de Utrechter Sebastiaan S. (43), Mohamed H. (56) uit Doorn en Abdelkader R. (55). Mohamed H. is voortvluchtig.

Justitie eiste tegen H. bij verstek acht jaar cel, tegen R. zes jaar en tegen S. 24 maanden onvoorwaardelijk, naast zes maanden voorwaardelijk.

Wapen

Na de inbeslagname werd in Doorn op de Gezichtslaan de woning van Mohamed H. beschoten. S. wist in Utrecht op de Vleutenseweg aan een moordaanslag te ontsnappen. Het wapen dat op hem werd gericht weigerde.

Volgens het Algemeen Dagblad had H. tussen 1997 en 2001 te maken met grootschalige hasjhandel, waarin een loods in Austerlitz een rol speelde.

Zie ook:

Odijkse drugszaak schiet niet op

3,4 ton hasj in een loods in Odijk