Utrechtse juwelier voor derde keer beschoten

Juwelierszaak Nawar, aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht, is voor de derde maal onder vuur genomen. Buurtbewoners hoorden rond 01.35 verschillende schoten. Er zouden 5 kogelgaten te zien zijn. De zaak, eigendom van de Irakese broers Anwar en Bashar, was sinds korte tijd weer open.

De juwelierszaak werd in juli voor het eerst beschoten. Dat was enkele weken na de feestelijke opening van de zaak. Twee dagen na die eerste beschieting werd het pand opnieuw onder vuur genomen. De politie verspreidde kort na dat incident beelden van een fietser die de kogels afvuurt (zie foto boven). Na de tweede beschieting besloot de burgemeester van Utrecht met het oog op de veiligheid voor de buurt de zaak voor 5 weken te sluiten.

Geruchten

Afgelopen nacht werd de juwelierszaak voor de derde maal beschoten. Het motief voor de schietpartijen is onduidelijk.RTV Utrecht sprak in juli met de uit Irak gevluchte broers. Ze wilden toen weinig kwijt over de beschietingen. Wel spraken ze geruchten tegen dat ze eerder ook al problemen hadden met een zaak in Duitsland.