Utrechtse plofkrakers opgepakt in Duitsland

Vier Nederlandse plofkrakers zijn vrijdagochtend vroeg in het Duitse Heiligenhaus op heterdaad betrapt. Twee verdachten van 19 en 22 jaar bevonden zich in de ruimte van een bank waarin ook een geldautomaat was geplaatst. Ze hadden zich toegang verschaft door met een voorhamer de ramen van de ruimte in te slaan. Op foto’s van beveiligingscamera’s is te zien dat het duo, getooid in regenpakken en met bivakmutsen op, onder andere een gasfles bij zich had.

Twee andere verdachten (van 19 en 20 jaar) werden zo’n 10 kilometer verderop aangehouden bij een fastfoodrestaurant in Rattingen. Het viertal was in een gezamenlijk actie van de Duitse en Nederlandse politie in beeld gekomen. Ze werden op weg naar Duitsland al vanaf Nederland gevolgd, onder andere met een helikopter.

Utrecht

Volgens justitie in Duitsland zouden de verdachten betrokken zijn geweest bij 8 Duitse plofkraken. Hun huizen in Nederland werden vandaag doorzocht. RTV Utrecht meldt dat tenminste 3 van de 4 verdachten afkomstig zijn uit Utrecht.