Halfbroer doodde ook een vrouw

De halfbroer van de man die wordt verdacht van de moord op Farida Zargar (21) heeft elf jaar geleden zijn ex-vriendin gedood en begraven. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. En De Telegraaf meldt dat Patrick S. misschien meer misdrijven heeft gepleegd. 

 

De halfbroer van Patrick S., Jos van der V. is veroordeeld maar inmiddels weer bijna op vrije voeten. Van der V. doodde de 26-jarige Roma en dumpte haar lichaam in recreatiegebied De Put in Heenvliet, niet ver van Spijkenisse.

Hij werd destijds veroordeeld tot zes jaar cel en tbs maar mag binnenkort voor het eerst op verlof.

Roma was een vrouw van Ierse afkomst, die in buurgemeente Geervliet woonde. Van der V. had tien jaar een relatie met haar. Nadat de vrouw het had uitgemaakt, moest ze dat met de dood bekopen.

Van der V. ging in de zomer van 2000 naar de woning van zijn ex en stak haar bij een uit de hand gelopen woordenwisseling dood. Haar lichaam begroef hij nog diezelfde nacht in het zandwingebied De Put. Enkele dagen later werd het stoffelijk overschot van de vrouw daar gevonden.

Persofficier Ernst Pols van het OM Rotterdam. zegt in De Telegraaf: ‘Omdat in de woning van verdachte Patrick S. veel spullen lagen die afkomstig zijn uit misdrijven, is het niet meer dan logisch dat die zaken bekeken worden.’

Eerdere berichen over de zaak Farida Zargar hier.