Vader wil Natalee dood laten verklaren

De vader van Natalee Holloway heeft bij een rechtbank het verzoek ingediend zijn dochter dood te verklaren. Dat blijkt uit documenten die in handen zijn gekomen van de Amerikaanse website TMZ. Dave Holloway gelooft niet dat zijn dochter nog in leven is. Hij diende het verzoek in juni in. In de Verenigde Staten kan een vermist persoon dood worden verklaard als hij of zij vijf jaar of langer niet meer is gezien. Volgende week vrijdag buigt een rechtbank in Alabama zich over het verzoek. Zie video.

De 18-jarige Natalee Holloway verdween in mei 2005 tijdens een vakantie op Aruba. Holloway werd voor het laatst gezien samen met de Nederlander Joran van der Sloot die verdachte is van betrokkenheid bij de verdwijning maar op vrije voeten is gesteld wegens gebrek aan bewijs.

Van der Sloot legde meerdere verklaringen af over haar dood, maar werd nooit voor de verdwijning vervolgd. Hij zit sinds juni 2010 vast in Peru voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores.

Van der Sloot zou het lichaam van Holloway in zee hebben gedumpt nadat ze overleed op het strand. In zee werd de afgelopen jaren botmateriaal gevonden waarvan werd vermoed dat ze van de Amerikaanse waren. Na forensisch onderzoek bleek dat het echter niet om Holloway ging.