Uitzending Ogilvie over Nicole uitgesteld

RTL heeft besloten om de uitzending over het vermoorde meisje Nicole van den Hurk, die RTL4 voor donderdagavond had gepland, uit te stellen. Ad van den Hurk, de vader van Nicole, had aan RTL een ultimatum gesteld, anders zou er een kort geding volgen. Hij wil niet dat aan de moord op zijn dochter aandacht wordt besteed in het programma van medium Derek Ogilvie. Van den Hurk zei tegen Omroep Brabant: ‘Het moet afgelopen zijn met het commercieel misbruik maken van de naam van mijn kind’.

 

De Eindhovense Nicole van den Hurk (15) is in 1995 dood gevonden in de bossen bij Lierop nadat ze al enkele weken was vermist. Stiefbroer Andy en vader Ad hebben vastgezeten als verdachten, maar zijn op vrije voeten gesteld. Hij stond vrijwillig zijn dna af, dat niet bleek te matchen met dat van de dader.

Ad van den Hurk: ‘Dit is misbruik maken van een vermoord kind. Sowieso is er nog nooit een waarzegger geweest die een moordzaak heeft opgelost. Er is ook niets uitgekomen, anders hadden we dat allang geweten.’

Aan de uitzending van donderdagavond zouden wel de stiefbroer, de stiefzus en de stiefmoeder van Nicole meewerken. Vader Ad is niet Nicole’s biologische vader, maar wel als haar vader erkend. Volgens Ad van den Hurk heeft ook de oma van Nicole grote problemen met de publiciteit. 

Eerdere berichten over de zaak-Nicole van den Hurk.