Vader vermiste kinderen maakte afscheidsrit

Jeroen Denis, de vader van de vermiste jongens Ruben (9) en Julian (7) die zelfmoord pleegde in recreatiegebied het Doornse Gat, heeft die maandag 6 mei een soort afscheidsrit gemaakt met zijn kinderen. Daar is de politie bijna zeker van, bleek dinsdag uit het programma Opsporing Verzocht.

Op maandagmorgen heeft Jeroen Denis zijn kinderen Ruben en Julian opgehaald bij hun moeder in Zeist. Vervolgens is hij met de kinderen terug naar zijn huis in Vleuten gereden en volgens de politie staat het vast dat hij omstreeks 16.30 uur een afscheidsbrief heeft getypt op zijn computer.

In die afscheidsbrief staat overigens niets beschreven over zijn kinderen. Naar eigen zeggen ging Jeroen Denis voor een uitje met de jongens naar Luxemburg en zou hij met hen in een motel ergens bij de grens in Limburg overnachten.

In zijn zilverblauwe Hyundai Getz met kenteken 08-NT-BV is Jeroen Denis samen met de kinderen op maandagavond 6 mei om 20.15 uur vertrokken richting Limburg. Volgens de politie rijdt de man daarna een soort afscheidsrit langs voor hem bekende en eventueel belangrijke plaatsen. Hij komt onder meer in Beek (Limburg) waar een bekende van hem woont. Rond 22.30 uur belt hij met zijn huidige partner, maar liegt over de plaats ze zijn.

In de ochtend daarna, op 7 mei, wordt Jeroen Denis om 07.50 uur in recreatiegebied het Doornse Gat gevonden. Hij heeft zelfmoord gepleegd. Zijn kinderen Ruben en Julian zijn nog steeds spoorloos.