Vader voorzag gezinsdrama

Achteraf is het altijd makkeijk praten over een familiedrama, zoals gisteren in Terwolde. De verdrietige vader Ron Driedonks zegt in verschillende kranten bij politie en bij Jeugdzorg telkens te hebben aangegeven ‘dat Deb de kinderen wat zou aandoen.’ Bij hem waren ze veilig geweest, zegt hij. 

 

In De Telegraaf zegt een buurvrouw uit de P. Kwakstraat in Spijkenisse dat moeder Debby ‘zo gek als een deur’ was. ‘Een paar maanden geleden hebben we de kinderen uit huis gehaald omdat de asbakken in het rond vlogen.’

 

Joey (10) en Jayden (7) Driedonks woonden bij hun moeder in Spijkenisse maar waren in de kerstvakantie verhuisd om een ‘een nieuw bestaan op te bouwen’ in het oosten van het land. Ze waren neergestreken in een vakantiehuisje langs de IJssel.

Niemand heeft dus geluisterd naar de vader, zegt deze zelf. De schooldirecteur in Spijkenisse spreekt in De Telegraaf van een ‘moeilijke scheiding’. ‘Ze wilde met haar nieuwe vriend een frisse start maken.’ Maar signalen dat het op deze manier fout zou kunenn gaan, zegt hij niet te hebben gehad.

Dat is overigens meestal niet het geval met gezinsdrama’s. Onderzoek zal mogelijk uitwijzen wat er is gebeurd en of dit drama te voorkomen was geweest.