Vader Tanja Groen boos op paragnost

De vader van de in 1993 verdwenen Tanja Groen is boos op wichelroedeloper Loet van der Gouw, die aanwijzingen heeft gegeven voor zoekacties naar in de Maas. Adrie Groen uit Schagen hekelt volgens De Telegraaf de amateuristische werkwijze bij de zoekacties. Zondag werd opnieuw gezocht maar dat werd onderbroken doordat er niet genoeg perslucht aanwezig was voor de twee duikers, van wie er ook nog één ziek werd.

In De Telegraaf zegt Adrie Groen: ‘Er is nu voor de derde keer gedoken en ook weer gestopt. Dan denk ik: wat is dit nu weer? De politie kan dit beter doen, maar die moet toestemming van hogerhand en directere aanwijzingen hebben. Zoals het nu gaat, is het niet prettig voor ons’.

Wichelroedeloper Van der Gouw wil dat er gezocht wordt omdat hij aanwijzingen zegt te hebben dat het lichaam van Tanja Groen in de Maas ligt.

Vorige week werd er ook een fout gemaakt door de zoekers. Toen viel bij het ophalen van een metalen buis een deel van de in bouwplastic verpakte inhoud in het water. Als dat sporenmateriaal betrof dan is dat verloren gegaan.