‘Valiumverkrachter’ in Malta voor de rechter

De Nederlander Johan S. (33), die in 2010 in Den Haag werd veroordeeld voor verschillende verkrachtingen, is opnieuw in opspraak geraakt. Hij stond maandag in Malta voor de rechtbank. Een vrouw uit het land zegt dat S. haar meerdere keren heeft verkracht in een periode van twee maanden. Daarnaast zou hij haar 25.000 euro afhandig hebben gemaakt.

Relatie

Dat meldden verschillende media uit het land. De advocaten van S. ontkennen de aantijgingen. Volgens hen heeft S. met de vrouw een relatie gehad en heeft ze ingestemd met de seks.

Valiumverkrachter

S. heeft de ‘bijnaam’ valiumverkrachter gekregen omdat hij zijn slachtoffers eerst bedwelmde met valium alvorens zich aan hen te vergrijpen. De verkrachtingen waar hij voor veroordeeld is, zijn in 2006 gepleegd.

Brazilië

In 2006 werd door het Openbaar Ministerie een opsporingsbericht verstuurd. Hij werd met naam en toenaam genoemd en een foto van hem werd verspreid. Het bericht werd ook internationaal verspreid. Dit omdat S. waarschijnlijk gevlucht was naar het buitenland. Enkele maanden later werd hij in Brazilië gearresteerd en uitgeleverd aan Nederland.
De zaak in Malta wordt op 8 oktober vervolgd.