‘Valse bekentenis voor 1,5 miljoen euro’

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 23-jarige Kaan D. uit Oss een valse bekentenis afgelegd over de liquidatie van Peter Netten (foto). In ruil voor 1,5 miljoen euro heeft hij de schuld op zich genomen, aldus justitie. D. wordt dinsdag op vrije voeten gesteld. Dat bleek maandag tijdens een inleidende zitting in de rechtbank van Den Bosch.

Van de inlichtingendienst TCI heeft de politie ook een tip gekregen over wie degene zou zijn die de 1,5 miljoen euro heeft betaald. Er is echter geen verdachte aangehouden.

Noodweer

Volgens Kaan D. was er sprake van noodweer. Hij was op 4 juni bij het kamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss  in een fikse ruzie met Netten verzeild geraakt. Om zichzelf te verdedigen had hij een vuurwapen getrokken en op Netten geschoten. Vier dagen na de fatale schietpartij meldde D. zich zelf bij de politie. Sinds die tijd zat hij in voorlopige hechtenis.  Er waren al eerder twijfels over de bekentenis van Kaan D.

Drugshandel

Hoewel Peter Netten eerder is veroordeeld voor drugshandel, is het niet duidelijk of zijn dood iets met een crimineel conflict te maken heeft. Het is ook mogelijk dat er na een feestje een ordinaire ruzie is ontstaan.

De verdachte was maandag net als familie en vrienden van het slachtoffer aanwezig bij de pro formazitting in de rechtbank van Den Bosch.