Valse taxi-verkrachter in beeld

De afgelopen jaren zijn er verschillende verkrachtingen gepleegd in en rond Brussel door een man in een wagen die op een taxi leek, maar in werkelijkheid geen taxichauffeur was. De Belgische politie heeft nu beelden van de man vrijgegeven. De dader werd, samen met zijn slachtoffer, gefilmd in een bankkantoor. Video na de break.

 


In de nacht van zondag op maandag 19 november 2012 nam de man een vrouwelijke passagier rond half vijf aan boord op het Brouckèreplein in het centrum van Brussel. Zijn auto was voorzien van een taxi daklicht. 
De 21-jarige vrouw bleek tijdens de rit geen geld meer op zak te hebben. Daarom begaf ze zich met de taxichauffeur naar een geldautomaat. Ze gingen beiden binnen om geld te pinnen en werden gefilmd. Nadien reed de man met haar in de richting van haar bestemming, maar plots stopte hij in de Eikenlaan in Ukkel, aan de rand van een bos. Op deze afgelegen plek verkrachtte hij haar.

Op de beelden van de bewakingscamera in de bank is de dader te zien. Het gaat om een man van rond de 45 jaar en hij is kalend. Het slachtoffer beschrijft hem als volgt: hij is ongeveer 1m70 lang en afkomstig uit het Midden-Oosten. Hij is stevig gebouwd en spreekt elementair Frans en Engels. De man nam geen enkele keer contact met een taxicentrale, wat er op kan wijzen dat hij geen echte taxichauffeur is.