Valsemunters in loods broer Di Rupo

Een groep valsemunters in België heeft jarenlang munten van 50 cent en 1 euro en biljetten van 50 en 100 euro gemaakt. Een van de loodsen waarin de fraudeurs werkten, was van Mario Di Rupo, een van de broers van de Belgische premier Elio Di Rupo.

 

Een jaar geleden viel de Belgische politie in de loodsen in Piéton en Cuesmes binnen. Ze ontdekten voor 25.000 euro aan valse munten en 60.000 euro aan nagemaakt briefgeld.

Mario Di Rupo huurde al tien jaar een loods in Piéton, waar de fraudeurs een pers hadden staan. De broer van de premier wist wat er in de loods gebeurde. Hij zou zelfs een andere broer, Franco, hebben gevraagd om een Duitse electriciën in te schakelen om de kapotte pers te repareren. Bewijs is daar nooit voor gevonden. De twee broers staan dan ook niet terecht.

Volgens andere verdachten hoeven zij dan ook niet terecht te staan, omdat zij een kleinere rol in de organisatie hadden dan de twee broers. ‘Als zij afwezig zijn, dan moet mijn cliënt hier vandaag ook niet zijn’, aldus de advocaat van een van de verdachten.

Alle verdachten zijn Belgen van Italiaanse afkomst. De organisatie zou banden hebben met de maffia in Napels.