Van corruptie wil het hof niet weten

Het gerechtshof in Tanger zal geen onderzoek doen naar de sterke aanwijzingen die Nederland ziet dat de rechtbank én het hof zijn omgekocht door familie van Hamza B.. Dat bleek volgens Het Parool donderdag op de zitting over de zaak.

Niet gereageerd

Advocaten van slachtoffers beschuldigden op de hoge toon rechters van corruptie. De rechtbank zou 180.000 euro aan steekpenningen hebben aangenomen, het hof tussen 160.000 en 200.000 euro. Namens de Nederlandse staat heeft een advocaat van de twee op de Haarlemmerweg na de moorden in de Staatsliedenbuurt beschoten motoragenten bij de Hoge Raad in Rabat een verzoek ingediend het hof te vervangen. Op dat verzoek is niet gereageerd.

Zwijgend

De advocaat van de nabestaanden van de in de Staatsliedenbuurt geliquideerde Youssef Lkhorf en Said el Yazidi heeft eenzelfde verzoek gedaan bij de Marokkaanse minister van Justitie. De voorzitter van het gerechtshof wordt daarin bij naam genoemd als degene die geld heeft aangenomen. Volgens de verslaggever van Het Parool werd er ter zitting hevig geschreeuwd door advocaten en raadsheren. Hamza B. was aanwezig en hoorde het zwijgend aan, staand voor het verdachtenhekje. Het gerechtshof wees alle verzoeken en argumenten van de advocaten van de slachtoffers af en zal de zal vanaf 1 oktober de zaak afhandelen.

Zie de laatste berichten:

‘Onderzoek corruptie-zaak duurt te lang’

‘Vader Hamza B. betaalde agenten’

Hoger beroep Hamza B. uitgesteld om omkoping

‘Rechters Marokko omgekocht in liquidatiezaak’