Van de Juliet-bende naar Sinterklaas

Een voormalig crimineel heeft voor honderden arme Bredase gezinnen sinterklaascadeautjes gekocht. Het gaat om John Jansen die was aangesloten bij een gewelddadige groepering, die in de jaren negentig we de Juliet-bende werd genoemd. Dat meldt Omroep Brabant dinsdag. Jansen won 2,5 miljoen euro in de Staatsloterij. Hij heeft aan Omroep Brabant gezegd zich druk te maken om de armoede in Nederland.

Jansen: 'Ik heb altijd geweten dat ik de loterij een keer zou winnen, en dat ik het geld zou weggeven.' En sterker nog, ik ga de loterij nog een keer winnen.' Jansen is veroordeeld voor bankovervallen. De Juliet-groep handelde in drugs en ging daarbij zwaar geweld niet uit de weg.

Jansen: 'Kijk, de regels in dit land worden gemaakt door de rijken voor de rijken. Dan kan je met justitie in aanraking komen. (…) Ik zat in de hasjhandel, ik heb bankovervallen gepleegd, maar ik heb grenzen. Ik heb nooit iemand vermoord. (…) Als ik terugkijk op mijn leven zou ik het zo precies weer over doen. Ik heb echt nergens spijt van.'

Jansen is ook oprichter van Easy Pawn, een stichting die zich inzet voor straatjongeren en ze onderdak biedt.