Van der Sloot bedreigde gevangenisdirecteur

Joran van der Sloot heeft de directeur van de gevangenis waar hij vastzat met de dood bedreigd. Dat laat een woordvoerder van de Peruaanse gevangenisdienst weten. Afgelopen weekend werd hij naar de beruchte Challapalca gevangenis in de hooglanden in het zuiden van Peru overgeplaatst. Reden daarvoor zou volgens zijn advocaat zijn dat hij twee keer was betrapt op het hebben van een mobiele telefoon.

In een reactie laat zijn advocaat Máximo Altez weten: ‘Het hebben van een telefoon in een maximaal beveiligde gevangenis is een misdrijf. Daarvoor krijgt hij een disciplinaire straf en dat is de overplaatsing. Ik ga mijn best doen om hem onmiddellijk teruggeplaatst te krijgen.’ Van der Sloot is al eens overgeplaatst omdat hij een telefoon en een tv in zijn bezit had. 

Gevaar

Volgens Altez is het probleem van de Challapalca-gevangenis niet dat Van der Sloot gevaar loopt: ‘Het probleem is dat het er erg koud is en dat het heel ver weg is voor degene die op bezoek wil.’ Er is geen openbaar vervoer naar de Challapalca-gevangenis.

Van der Sloot zit een gevangenisstraf uit van 28 jaar voor de moord, gevolgd door diefstal op de Peruaanse Stephany Flores in 2010.

Lees ook het e-book Dossier Holloway