Pokerde Joran door na de moord?

{jcomments on}

Forensische onderzoekers van de Nationale Politie in Peru hebben de laptop van Joran van der Sloot onderzocht. Ze hebben vastgesteld dat er inderdaad is gezocht naar informatie over Nathalee Holloway, maar dat gebeurde op zaterdagmiddag tussen één en zes uur, aan de vooravond van de moord. Er is dus niet gezocht vlak voor de moord op Stephany Flores.

Peruaanse media stellen dat Van der Sloot heeft gelogen door te zeggen dat hij boos werd omdat Stephany Flores (21) op internet zocht naar informatie over Holloway en haar in een woedeuitbarsting heeft gedood.

Flores is vermoord op de vroege ochtend van 30 mei 2010 in het hotel van Van der Sloot in Miraflores, Lima.

Tusen 04.24 en 08.23 is de laptop van Van der Sloot, met een paar pauzes, in gebruik. Er worden twee pokersites bezocht: full-tilt poker en pokerstar.

Pokerde Van der Sloot dus nadat hij Flores om had gebracht?

In zijn eerste verklaring tegen de politie vertelt Joran dat hij met Stephany om ongeveer 05.30 in zijn hotel terugkeerde. Zij had hem voorgesteld op op internet nog wat na te pokeren, zegt hij. Dat klopt met de gegevens van het casino en het hotel.

Hij vertelt verder tegen de politie in zijn eerste verklaring dat hij direct zijn laptop opende zijn mail checkte en een bericht vond met de tekst: ‘ik ga je doodmaken, mongool’, een haatmail die zou verwijzen naar de zaak-Holloway. Zo kwam hij met Flores te spreken over de zaak Holloway. Hierna kregen ze ruzie waarbij ze elkaar sloegen, zij viel en om het leven kwam.

Hij vertelt dan niet over het zoeken van Flores naar informatie over Holloway, met die aanvulling komt hij pas later.

Dat verhaal blijkt dus na het forensisch onderzoek in Peru niet te kloppen omdat er op internet naar Holloway is gezocht op zaterdagmiddag tussen 13.00 en 18.00.

Wanneer heeft hij haar om gebracht?

Als dit gebeurd is direct na 05.30 tijdens de ruzie dan heeft Van der Sloot daarna doodgemoedereerd nog tot 08.23 zitten pokeren. Daarna haalt hij twee koffie – vlak na half negen – en vertrekt om 08.56.

Of heeft hij haar na het pokeren, tussen 08.23 en 08.56 vermoord?

Opvallend is dat volgens het beeldmateriaal, zie onder, Van der Sloot nog twee keer twee koffie lijkt te halen: om 08.35 en om 0839. Dat zou zijn omdat hij zijn sleutel vergeten zou zijn. De tweede keer opent een medewerker van het hotel de deur.

Na het tijdstip van de moord, zo concludeert de Peruaanse politie, zocht Van der Sloot informatie over landen in Latijns Amerika die geen personen uitleveren aan Peru, grensovergangen met Chili en busroutes naar Chili.

Op de computer van Van der Sloot staan ook chatsessies met vrienden (ene Stan Pluijm) die hem beschrijven als een gewelddadig persoon die alles doet om aan geld te komen.

Als Van der Sloot heeft gelogen over de moord dan kan hij meer dan twintig jaar gevangenisstraf krijgen.

Vanaf 1’11” beelden van het forensisch rapport.

 

 

Lees hier alle artikelen over Joran van der Sloot