Joran stak geen medegedetineerden neer

Foutje van weekblad Panorama deze week. Het verhaal ‘de stekende Joran van der Sloot’ van deze week klopt niet. Van der Sloot heeft niet drie medegevangenen in de Castro Castro gevangenis neergestoken. De advocaat van Van der Sloot heeft het ontkend, zo melden verschillende media. Panorama schrijft dat advocaat Maximo Altez het verhaal juist niet ontkende. Altez zegt dat het Peruaanse Instituut voor Penitentiaire Inrichtingen laat weten dat er niets van klopt. Joran zit afgezonderd van de rest van de gevangenen en een dergelijk voorval kan daar nooit plaatsvinden. Joran zou juist braaf steeds naar de kerk gaan.

 

Panormama plaatste een verhaal over de steekpartijen van de Amerikaanse journalist David Wright en de Peruaanse journaliste Vanessa Davila Cuibin.

Zij schreven dat Joran van der Sloot (23) de afgelopen vijf maanden in de Castro Castro gevangenis van Lima drie medegevangenen neergestoken. Zo zou er een gevecht tussen hem en een celgenoot op een bloedbad zijn uitgelopen, onder invloed van drugsgebruik.

Panorama schrijft dat Maximo Altez gezegd zou hebben: ‘Ze veroorzaken zulk gedrag door hem bloot te stellen aan druk en stressvolle situaties. Daar kan hij niet mee omgaan’, aldus Maximo Altez.

Van der Sloot is verdachte van de moord op de 21-jarige Stephany Flores in Lima in mei vorig jaar. Hij is ook nog altijd verdachte in de zaak rond de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in 2005 op Aruba.