Van moord verdachte vrouw aangehouden na hit in dna-databank

De politie heeft een week geleden een Nederlandse vrouw aangehouden, verdacht van de moord op een man in de Duitse stad Bonn, in 2017. Een dna-match leidde tot haar aanhouding.

door Joost van der Wegen

Ruzie

Het gaat om een 34-jarige vrouw die in de buurt van Utrecht woont. Ze is opgepakt, verdacht van moord. Ze heeft inmiddels toegeven dat ze ruzie heeft gehad met het slachtoffer, een 42-jarige man. Dit meldt De Telegraaf woensdag op basis van informatie van de Duitse politie.

Hit

Het slachtoffer werd op 26 november 2017 dood gevonden op zijn zolderverdieping in Bonn. Dit schrijft de Duitse pers.

Op de plaats delict vond de politie van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen dna-sporen van een vrouw. Dat dna-profiel bleek een hit op te leveren in de Nederlandse dna-databank, nadat een vergelijking met Duitse profielen geen succes had opgeleverd.

De Telegraaf schrijft dat niet bekend is waarom het dna-profiel van de vrouw in de databank stond.

De Duitse website Express meldt dat de vrouw bij haar aanhouding door de Nederlandse politie geen weerstand bood. De arrestatie vond plaats op 8 februari van dit jaar. Uit een bericht van de politie in Bonn blijkt dat de hoofdcommissaris die zich in Duitsland met de zaak bezighoudt, aanwezig was bij de aanhouding. Samen met een collega-rechercheur. De woning van de verdachte vrouw werd doorzocht.

De Duitse politie zal om uitlevering van de vrouw vragen. Zij werd aangehouden op basis van een Europees aanhoudingsbevel.