Janus van W. moet cardiologisch onderzocht

De kortgedingrechter in Hasselt vindt het ongehoord dat de vermeende ‘drugsbaron’ Janus van W. (49), na een chirurgische ingreep in februari vorig jaar, niet meer is onderzocht door een hartspecialist. De Nederlander Van W. wacht in de Hasseltse gevangenis op zijn vonnis na een eis van tien jaar cel in een omvangrijke drugszaak. De rechter heeft bevolen dat er nog deze week een cardiologisch onderzoek dient te gebeuren.

Volgens de rechter zou de behandeling bij voorkeur in de penitentiaire instelling in Hasselt moeten plaatsvinden en anders in de  Brugse gevangenis. Van W. heeft zich echter steeds verzet tegen een overbrenging naar Brugge.De veiligheidsmaatregelen rond de verdachten in de zaak van Eindhovenaar Van W. zijn extreem.

Op 21 en 22 februari vorig jaar heeft Janus van W. na een hartinfarct een ingreep ondergaan in een ziekenhuis in Hasselt. Dat ging gepaard met strenge veiligheidsvoorzieningen.

In oktober trok zijn advocaat Luk Delbrouck naar de kortgedingrechter met een eisenpakket: het wekelijks opvolgen van de medische toestand van de gedetineerde, verruimde mogelijkheden tot lichaamsbeweging en een vet- en zoutarm dieet.

Intussen zijn de laatste twee eisen door Justitie ingewilligd.

Een verpleegkundige houdt momenteel de gezondheidstoestand van Van W. in de gaten in het kader van toediening van de voorgeschreven medicatie.

Zie: Het Belang van Limburg.

Lees ook:

Eis tegen Janus van W. tien jaar cel.