Laptopgegevens Van der Sloot vrijgegeven

Joran van der Sloot zocht enige uren voordat hij Stephany Flores (21) om het leven zou hebben gebracht op internet naar informatie over Natalee Holloway, een zaak waar hij vijf jaar eerder onder verdachte omstandigheden bij betrokken raakte. De Peruaanse politie heeft resultaten naar buiten gebracht van het onderzoek naar de zwarte HP-Pavillon laptop van Van der Sloot. Hij heeft verder informatie gezocht over dienstregelingen van bussen naar Chili, de grensovergang en over de relatie tusen de Peruaanse en Chileense politie.

Van der Sloot’s zoektermen op Google waren bijvoorbeeld: “landen die niet uitleveren in Zuid Amerika” en “de grens overgaan van Peru naar Chili”.

Die zoekopdrachten zouden een indicatie kunnen zijn dat Van der Sloot in ieder geval zijn vlucht naar Chili al aan het plannen was voorafgaand aan de dood van Stephany Flores.

De politie heeft ook vastgesteld dat Van der Sloot ingelogd heeft op pokersites in de tijd die hij met Stephany Flores heeft doorgebracht op zijn hotelkamer. En ook dat hij veel heeft gebeld en gechat met het kennelijke motief geld opgestuurd te krijgen.

Volgens Peruaanse media kan de informatie belangrijk zijn in het proces. Want als roof met voorbedachte rade als motief voor de doodslag wordt vastgesteld kan de gevangenisstraf  levenslang worden. 

{youtube}qhtAse3KRQk{/youtube}

Lees ook: Directeur gewipt om Joran-interview