Vanuit bajes plugt veroordeelde rapper muziek op Funx

De voor betrokkenheid bij een liquidatie tot 14 jaar veroordeelde rapper Jason L. (alias JayJay of Djaga Djaga) heeft vanuit de gevangenis een interview gegeven aan jeugdzender Funx.

Goud

Dj Fernando sprak met L. over zijn eerste gouden plaat voor zijn single Ride Or Die van het album 11.55 dat aanstaande vrijdag uitkomt. ‘Aan Fernando vertelde hij in Start hoe het is om dit vanuit de gevangenis mee te maken’ aldus Funx op de website. L. zegt:

Volgens mij ben ik de eerste Nederlandse artiest die vanuit de gevangenis goud gaat.

Bajes verheerlijken

Hij vertelt dj Fernando dat veel mensen ‘de bajes verheerlijken’. L. is van mening dat er ook een andere kant aan zit. Op zijn nieuwe album 11.55 werkt hij samen met onder andere Boef, Dopebwoy, Murda, Chivv en JoeyAK.

Huurmoord

L. is afkomstig uit Amsterdam-Zuidoost, en was lid van de straatbende Green Gang. Een aantal leden van die groep is ofwel veroordeeld ofwel verdachte van één of meerdere liquidaties. Funx schrijft dat L. vastzit ‘op verdenking’ van een liquidatie. Dat is onjuist: hij is veroordeeld voor betrokkenheid bij een huurmoord en voor witwassen, en is in hoger beroep gegaan.

Jalink

De politie constateerde dat L. contacten had met verdachten van de moord op Vincent Jalink, die op 27 mei 2016 voor de ogen van diens zoontje werd doodgeschoten. L. is zelf mogelijk ook verdachte, maar is daarvoor niet gedagvaard door justitie. Hij kwam in beeld (maar werd niet vervolgd) in de zaak van 26Koper, waarin een groep mannen werd veroordeeld voor een criminele organisatie die liquidaties voorbereidde.

Belhadj

L. is in 2017 wel veroordeeld voor betrokkenheid bij de liquidatie van Abderrahim “Appie” Belhadj. Volgens de rechtbank lokte hij Belhadj van het Rembrandtplein naar een flat in Zuidoost, waar een moordenaar op hem wachtte. L. appte aan Belhadj dat in de flat Kikkenstein ‘wijven’ waren die seks wilde hebben met hem en Belhadj.

Een jaar geleden kreeg L. een straf van negen maanden wegens witwassen.

Zie ook:

JayJay leefde als God in Frankrijk

Het gezelschap van rappers en zware criminelen