Varkensboer Maarheeze opnieuw verdacht van runnen speedlab

Een van de vier verdachten die zondag is opgepakt voor betrokkenheid bij een speedlab in Maarheeze, is Leon van der L. (49). De failliete varkensboer werd in 2016 al veroordeeld tot acht maanden celstraf. Ook toen ging het om betrokkenheid bij een drugslab. Dat schrijft Eindhovens Dagblad.

Dezelfde straat

Beide drugslabs stonden in loodsen op enkele honderden meters van elkaar in dezelfde straat. Volgens de politie is Van der L. eigenaar van de loods aan Het Laar in Maarheeze. Op het moment van de inval waren drie mannen aanwezig die in de loods achter het huis aan de slag waren: een 53-jarige verdachte met een nog onbekende woonplaats, een 57-jarige Venlonaar en een 41-jarige inwoner van Roermond. Het drietal is zondag samen met Leon van der L. aangehouden.

Acht maanden cel

In juni 2016 werd in een andere loods aan Het Laar ook al een groot drugslab ontdekt. De politie hield destijds Van der L. ook als verdachte aan. Twee jaar geleden werd Van der L. voor zijn aandeel in het eerste speedlab veroordeeld tot acht maanden cel. Destijds werd in die loods elke twee dagen voor drie ton aan amfetaminepasta geproduceerd.

Dwangsommen

De varkensboer werd in 2014 failliet verklaard. Van der L.  had in het verleden diverse conflicten met de gemeente Cranendonck omdat hij het niet zo nauw nam met milieuvoorschriften en dierenwelzijn. Hij kreeg daarvoor verschillende dwangsommen opgelegd.

Bewaakt

De politie viel zondag de loods in Maarheeze binnen ‘nadat er informatie bij de politie was binnengekomen’. De loods werd in het weekend bewaakt en het onderzoek op locatie door de politie is maandag afgerond. Er is een behoorlijke hoeveelheid amfetamine gevonden, maar het is nog onbekend hoeveel precies.