Vastgebonden na internetdate en 8.000 euro lichter

De recherche in Amsterdam heeft woensdag een 23-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige beroving na een internetdate. Een 20-jarige jongen was het slachtoffer.

Metrostation

Op 26 november 2018 maakte de jongen een afspraak in de buurt van het metrostation Jan van Galenstraat in Amsterdam-West. Rond 20.00 liep hij vanaf het metrostation in de richting van de Willem Augustinstraat om vervolgens linksaf te slaan, onder het viaduct van het treinspoor door. Net voorbij dat viaduct werd hij de bosjes ingetrokken door drie jongens. Zijn handen en voeten werden vastgebonden en onder bedreiging van een mes moest hij zijn telefoon en inlogcodes voor zijn mobiel bankieren app afstaan.

Geld opgenomen

Er is een bedrag van 8.000 euro van zijn spaarrekening naar de betaalrekening geboekt. Kort nadat de jongen vastgebonden in de bosjes was achtergelaten is het overgeboekte spaargeld bij verschillende geldautomaten opgenomen. Het slachtoffer wist na enige tijd hulp in te schakelen van omstanders.

De politie onderzoekt of het meisje de afspraak met het slachtoffer heeft gemaakt. De drie overvallers zijn nog niet gevonden.