Vastgoedmagnaat alsnog voor rechter

De Roermondse vastgoedmagnaat Harry Muermans moet alsnog voor de rechter verschijnen. Hij kan gedagvaard worden voor zijn rol in de grote vastgoedfraude waarbij het Bouwfonds en het Philips Pensioenfonds voor miljoenen euro's zijn opgelicht. Dat meldt het Financieel Dagblad (FD) maandag.

Muermans heeft zeven jaar lang strafrechtelijke vervolging weten te voorkomen. Hij is in die periode wel verdachte in de zaak en wordt gezien als vermeend omkoper van directeuren van het Philips Pensioenfonds. Hij is buiten schot gebleven omdat hij tegen het Openbaar Ministerie (OM) heeft geprocedeerd om niet vervolgd te worden in deze zaak. Dat laten ingewijden aan het FD weten.

Conservatoir beslag

Afgelopen zomer heeft de raadkamer van het OM in Roermond besloten om Muermans te dagvaarden. De regiezitting is binnenkort en zal achter gesloten deuren plaatsvinden. Dat vertellen bronnen aan de krant. Het OM heeft alvast conservatoir beslag laten leggen op bezittingen van de vastgoedmagnaat. Zijn advocaat en de krant betwisten elkaar over de waarde van de beslagleggingen. Volgens het FD gaat het om 1,8 miljoen euro en volgens de advocaat van Muermans gaat het om 1,3 miljoen euro.

22ste verdachte

Als de zaak doorgezet wordt door het OM wordt Muermans de 22ste verdachte in de Klimopzaak die terecht staat. De 21 andere verdachten hebben straffen gekregen tot vier jaar cel.

Meer over de vastgoedfraude.