Vaten met drugsafval gedumpt in Oosterhout en Deurne

Op de Ketenbaan in Oosterhout is zaterdagnacht rond 3.00 een verlaten bestelbus gevonden die vol bleek te staan met vaten, waarvan in enkele vermoedelijk drugsafval van amfetamine zat. Ook in Deurne werden zondagochtend zes vaten met drugsafval gevonden vlakbij een sloot.

Sterke amfetaminelucht

Een voorbijganger belde de politie nadat hij een verlaten witte Volkswagen Crafter aantrof die dwars op de weg stond en vaststond in de berm. De bestelbus bleek vol te staan met vaten: twee IBC-tanks, vijf grote vaten en ongeveer 25 kleinere. Zulke vaten worden vaak gebruikt in drugslabs en omdat agenten een sterke amfetaminegeur roken, werd ook de brandweer ingeschakeld. De veelal lege vaten bleken niet te lekken, maar in enkelen werden restanten met vermoedelijk drugsafval gevonden. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten opgeruimd.

Xtc-afval

In Deurne werden naast een sloot op de Ysselsteynseweg zes grote vaten met drugsafval gevonden. Volgens de brandweer gaat het om xtc-afval. Het is onduidelijk of de vaten van 20 liter per stuk hebben gelekt. Langs de vaten ligt een populaire fietsroute.