Vechtpartij bij vechtgala: zwaargewonde op IC

Tijdens een kickboksgala in Hoorn is zaterdagavond door meerdere bezoekers geschoten na een ruzie. Een zwaargewonde ligt nog op de intensive care en zeker twee mensen zijn lichtgewond geraakt. Er grote paniek in de sporthal Vredehof grote paniek uit onder de bezoekers, schrijft het Noord-Hollands Dagblad. De schietpartij vond buiten de sporthal plaats. De politie heeft één man aangehouden. Hij moest door zes agenten worden afgevoerd. Kijk naar een video.

Vechtsporter Seb Munter stond er midden tussenin schrijft hij op twitter: ‘er wordt geschoten hier. Serious shit’. En: ‘een malloot in de ring, ruzie in publiek. Gooien stoelen en tafels. Ben naar buiten gerend, Daar schoten gehoord. Wat een malloten lopen er rond op gala’s. We moesten naar de auto en daar lag een persoon op de grond.’

Of de zwaargewonde is geraakt door een kogel, door een vechtpartij of door de paniek is niet duidelijk.

Aan het begin van de avond was er een opstootje op de tribune maar dat werd gesust. Later op de avond ontstond een woordenwisseling rond de ring bij het VIP-gedeelte. Stoelen, tafels en glazen door de hal.

De paniek ontstond na een schot, met een vuurwapen. Veel mensen, onder wie kinderen, zijn onder de voet gelopen. Op de video is mogelijk het schot te zien: gelost door een man met letters op zijn rug. Hij staat aan deze kant voor het hekje. Daarna verdwijnt hij naar rechts.

Rond middernacht was de sfeer weer rustiger.

 Het kickboksgala was georganiseerd door Petres Gym. Het gala zou het afscheid zijn van kickbokser Clyde Petres, maar die heeft door het tumult de ring niet meer kunnen betreden. Hij kreeg in 2008 werd bij hem lymfeklierkanker maar klom er weer bovenop. Op zijn twitter reageert Petres ‘ik ben gesloopt ik ben kapot ik kan niet praten sorry.

{youtube}gHnCuTxsovE”{/youtube}