Vechtpartij bij zitting RB Den Haag (UPDATE)

Tijdens een zitting voor de rechtbank in Den Haag is een enorme vechtpartij in de zaak uitgebroken. Dat gebeurde nadat de eis bekend werd gemaakt door de officier van justitie tegen de Bulgaar Milen Y. (21) die op 9 juli vorig jaar in Scheveningen de 13-jarige Donnie doodreed. Enkele bezoekers liepen demonstratief weg. Anderen besprongen de verdachte. Parketwachten probeerden tussenbeide te komen.

De jongen reed op zijn fiets over de Van Boetzelaerlaan toen de auto van Y. hem schepte. Die reed door, maar meldde zich 's avonds op het politiebureau. Tegen de verdachte eiste de officier van justitie 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden geëist. De nabestaanden van de jongen waren daar woedend over.

40 mensen

Volgens berichten op Twitter waren op zeker moment zeker 40 mensen aan het vechten in de zittingszaal. Er werd onder meer met stoelen gegooid. Parketwachten slaagden erin de verdachte ongeschonden door een zijdeur af te voeren. Rond 12.00 was het weer rustig. De rechtbank heeft bepaald dat de vechtersbazen niet meer in de zaal komen. Alleen de procespartijen en de tolk zijn nu in de zaal.