Vechtpartij in rechtszaal over schietpartij Best

In de rechtbank in Den Bosch is woensdag tijdens een zitting gevochten nadat de verdachte van de dodelijke schietpartij in Best werd aangevolgen door een nabestaande van slachtoffer Yassine Majiti. De verdachte was toen net binnen. Een man kwam van de publieke op hem af gevolgd door anderen. 

Chaotische situatie

Ook een journalist van Omroep Brabant werd aangevallen en bedreigd.

De parketpolitie wist de verdachte Toon N. snel terug naar het cellenhuis te brengen. Er ontstond een chaotische situatie toen de zaal werd ontruimd en het publiek de gang op werd geduwd. Het gebouw werd daarop gedeeltelijk ontruimd. Er is niemand aangehouden. Na enige tijd ging de pro-formazitting over de voorlopige hechtenis van N. verder. Er waren acht agenten van de parketpolitie in de zaal aanwezig, normaal zijn dat er niet meer dan drie.

De rechtbank heeft besloten dat de volgende zittingen in de zaak worden gehouden in een beveiligde rechtbank.

Bedreigd

Toon N. is verdacht van het doodschieten van de 33-jarige Majiti, in november op een feest in Best. Het Openbaar Ministerie heeft Toon N. moord c.q. doodslag ten laste gelegd.

Volgens advocaat Jan-Hein Kuijpers begon N. op het feest te schieten toen hij werd bedreigd en er getuige van was geweest dat een vriend flinke klappen opliep. Aan het Brabants Dagblad heeft familie van het slachtoffer excuses voor de aanval in de rechtszaal aangeboden.