Veel cash gevonden in Rotterdam en op Schiphol

Woensdagavond is een arrestatieteam van de politie na een anonieme tip een woning aan de Wijnhaven in Rotterdam binnengetreden. Volgens de tip zou de bewoner vuurwapens voorhanden hebben. De politie vond geen vuurwapen wel twee sporttassen met in totaal 1,5 miljoen euro.

Water

Hierbij is een 37-jarige Rotterdammer aangehouden.  Agenten die tijdens deze instap stonden opgesteld in de omgeving zagen dat een persoon vanaf het balkon van de woning voorwerpen uit het raam in het water gooide. Donderdagochtend hebben duikteams in het water vergeefs gezocht naar deze voorwerpen. Onderzoek in de woning leidde naar een appartement aan de Mauritsweg in Rotterdam waar een wietkwekerij met 700 planten aanwezig was.

Half miljoen

De Koninklijke Marechaussee heeft de afgelopen maand meerdere verdachten van witwassen opgepakt, aldus AT5. Een 42-jarige vrouw en haar 20-jarige zoon ruim een half miljoen euro verstopt tussen hun kleding en tijdschriften.

Hasj

De Koninklijke Marechaussee hield ook een man aan met 35.500 euro op zak. Bij doorzoekingen in zijn woning en enkele winkelpanden trof een rechercheteam van het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) ruim 200 kilo hasj, 46.000 euro, 10.000 dollar, twee vermoedelijk gestolen Nederlandse paspoorten en diverse creditkaarten aan.

Duur horloge

Een 31-jarige Colombiaan een vlucht van Schiphol nemen met 45.000 euro in zijn broek. Een 23-jarige Brit en de 33-jarige Brit die hem op kwam halen zijn opgepakt omdat ze allebei een duur horloge droegen en hierover tegenstrijdige verklaringen aflegden.