Veel doden in toeristencentra Mexico

In steden aan de Mexicaanse westkust zijn de afgelopen dagen veel mensen vermoord. In Acapulco zijn dinsdag drie lichamen gevonden in een autotunnel niet ver van het toeristencentrum. De mannen waren in mootjes gehakt, sommige lichaamsdelen ontbraken. Kort daarvoor werden drie lichamen gevonden met schotworden en een ander dat was onthoofd. In de havenstad Mazatlan werden bij de ingang van een toeristisch restaurant twee zakken gedumpt: de ene met een lijk, een tweede met het hoofd.

 

Op zondag waren in hetzelfde restaurant al twee mensen doodgeschoten. Het restaurant ligt midden in de toeristenzone van Mazatlan. Cruise-schip ondernemingen hebben Mazatlan voorlopig uit hun schema gehaald. 

In dezelfde stad is maandag een rechter geliquideerd.

Meer naar het zuiden aan de westkust hebben mariniers een wapenopslagplaats van een drugskartel ontmanteld. Naast een kleine voorraad geweren en munitie lag er een voorraad van 72 pakjes commerciële springstof. Het gewicht en het type zijn niet bekend gemaakt. De Mexicaanse marine vermoedt dat de lokatie is gebruikt als opleidingscentrum voor jonge recruten.

Drugskartels gebruiken de laatste tijd regelmatig explosieven in autobommen bij aanvallen op politie of militairen.

Sinds in december 2006 president Felipe Calderón de drugsoorlog begon zijn er 34,000 Mexicanen omgekomen door drugsgeweld.

Lees dossier Mexico.