Veel drugscriminaliteit in luxe woontorens

In appartementen in dure woontorens in de Rotterdamse binnenstad is sprake van veel drugscriminaliteit. Dat blijkt uit een recent strafdossier, dat in handen is van het Algemeen Dagblad. In de appartementen zaten cocaïnewerkplaatsen en werd drugs opgeslagen.

Versneden

Het gaat om de Hoge Heren, de Waterstadtoren en de Schielandtoren. Daar werd onder meer cocaïne versneden, geperst en verkocht. Uit het dossier blijkt dat er op grote schaal in drugs is gehandeld. Dit jaar heeft de politie bij acties minstens negen keer grote bedragen, wapens en drugs gevonden in woningen in die flats. Er zouden volgens het Algemeen Dagblad in de politiebestanden nog meer incidenten te vinden zijn.

Twee weken geleden vond de politie in een appartement in een woontoren in het Scheepvaartkwartier een boodschappentas met 183.000 euro. In de parkeergarage van dat gebouw lagen zes automatische vuurwapens in de kofferbak van een auto.

Parkeergarages

In de woontorens zijn zowel huur- als koopwoningen van het dure segment gevestigd.

Bewoners hebben geklaagd over de activiteiten van drugscriminelen die vaak ’s avonds en ’s nachts in- en uitlopen. Ook zijn er meldingen van auto’s die met bewoners de parkeergarages inrijden van intimiderend gedrag.  Bewoners maken ook melding van auto’s die met ze mee naar binnen rijden in de parkeergarage’s en van intimiderend gedrag van de drugshandelaren.

Opvallend is de bemoeienis van Albanezen, waarvan er een aantal is opgepakt voor drugshandel in en rond de woontorens in Rotterdam. Taxi’s spelen volgens het AD een belangrijke rol bij het transport van wapens, geld en drugs in Rotterdam.