Veel geweld met Kerst: tweede dodelijke steekpartij in Zeeland (UPDATE2)

In Zeeland is in de nacht van woensdag op donderdag een dodelijke steekpartij geweest.

UPDATE: na onderzoek stelde de politie op 29 december vast dat het om zelfmoord ging.

Plaats delict

Rond 03.10 kreeg de politie de melding dat er een gewonde vrouw op straat op straat lag in de De Ruyterlaan in Clinge (Zeeuws Vlaanderen). De 33-jarige vrouw overleed ter plaatse aan de verwondingen. De vindplaats werd aangemerkt als plaats delict en er is uitgebreid forensisch onderzoek gedaan. Er werd ook een buurtonderzoek ingesteld en er zijn meerdere getuigen gehoord. Verder is er onderzoek gedaan in een woning aan de De Ruyterlaan. Om die reden zijn alle aanwezigen die in de woning waren tijdelijk elders ondergebracht.

Verdachte aangehouden

Het slachtoffer is een 33-jarige vrouw uit Sint Niklaas (B). De familie van de vrouw is kennis gesteld.

Rond 05.50 is een verdachte aangehouden: een 63-jarige vrouw uit Clinge. Zij is overgebracht naar een politiecellencomplex waar ze wordt gehoord. De rol van de verdachte is op dit moment nog onduidelijk, hier wordt onderzoek naar gedaan. Het onderzoek ter plaatse is op dit moment nog niet afgerond en zal vermoedelijk nog een groot deel van de dag duren. De toedracht van het incident wordt onderzocht door rechercheurs.

Moeder

Een buurvrouw van de verdachte vertelde aan Omroep Zeeland dat de 63-jarige verdachte de moeder van  het slachtoffer is. De verdachte haar om hulp hebben gevraagd nadat het slachtoffer zichzelf iets zou hebben aangedaan. De buurvrouw trof het slachtoffer nog levend aan op straat en zij belde 112. Ze heeft geprobeerd het bloeden van het slachtoffer te stelpen. Uiteindelijk overleed het slachtoffer op straat.

Arnhem

Er was relatief veel geweld in Nederland tijdens de Kerstdagen. Donderdagochtend vroeg was er een steekpartij in de Pauwstraat in Arnhem. Een meisje van 20 jaar raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht. Een 25-jarige man uit Arnhem is aangehouden.

In Vlissingen werd woensdag een man gedood met een mes. In Almelo schoot de politie op een vluchtende verdachte.

Zie:

Jonge verdachten vast na dodelijke steekpartij

Politiemotoren total loss bij achtervolging

Politie lost schoten in Rotterdam (UPDATE)

Gewonden na schoten in Rotterdam en Limburg (VIDEO)