Véél meer illegale vuurwapens in Rotterdam

Het aantal illegale vuurwapens dat in Rotterdam in beslag is genomen, is het afgelopen jaar flink gestegen. Tot nu toe zijn er bijna driehonderd vuurwapens gevonden; honderd meer dan vorig jaar. Dat meldt de NOS donderdag. Opvallend is dat het aantal (semi-)automatische wapens ook razendsnel toeneemt.

Twee jaar geleden werden er nog tien (semi-)automatische vuurwapens in beslag genomen, maar dit jaar zijn dat er bijna vijftig. Die snelle toename vindt niet alleen in Rotterdam plaats; volgens de Nationale Politie komt het landelijke beeld overeen met dat in Rotterdam.

Onklaar gemaakte wapens repareren

De Rotterdamse politiechef Frank Paauw wil graag dat illegaal wapenbezit harder wordt aangepakt. Hij vindt dat wie een wapen bij heeft terwijl dat niet mag, zwaarder gestraft moet worden., zeker als het iemand is die zich bezighoudt met bijvoorbeeld drugshandel.

Daarnaast wil hij dat Europese regels op het gebied van wapenhandel worden gelijkgetrokken ‘We zien bijvoorbeeld dat wapens in Slowakije of Tsjechië die onklaar zijn gemaakt volgens de daar geldende wetten, en dus legaal verkocht kunnen worden, hier door een handige sleutelaar weer werkend gemaakt kunnen worden’, zegt hij tegen de NOS.