Veel vragen rond dood coffeeshophouder

De politie heeft nog veel vragen over de dood van een coffeeshophouder in Amsterdam. Vrijdagochtend sprak de politie nog van een steekpartij, 's middags was het een 'noodlottig ongeval', maar na uren sporenonderzoek zegt de politie 'rekening te houden met alle scenario's. De coffeeshophouder stortte vrijdag rond half 12 's morgens hevig bloedend in net buiten zijn coffeeshop.

Het slachtoffer, een van de vier eigenaren van de coffeeshop City Hall, stond volgens Het Parool in de buurt bekend als 'Glenn', maar heeft in werkelijkheid een andere naam. De politie wil niet kwijt om wie het gaat.

De man opende vrijdag rond elf uur 's ochtends zijn zaak. Hij raakte even later ernstig gewond en wankelde naar buiten, waar hij ineen stortte. Ambulancepersoneel hebben twintig minuten geprobeerd hem te reanimeren, maar dat hielp niet meer.

Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk. Het Parool meldt dat er geruchten gaan dat een goede vriend van een slachtoffer hem zou hebben neergestoken. Ook gaan er verhalen over een vechtpartij in de coffeeshop.