Veertien jaar en TBS voor doodslag op Hümeyra

Bekir E. (foto) heeft van de rechtbank in Rotterdam 14 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging gekregen. De eis was 20 jaar, maar de rechtbank achtte moord niet bewezen, wel doodslag, dat lichter bestraft wordt. Bij de familie van Hümeyra liepen de emoties hoog op nadat het vonnis bekend werd. Zij vonden dat moord wel bewezen was.

Liquidatie

De 16-jarige Hümeyra  werd vorig jaar december in de fietsenstalling van haar school in Rotterdam doodgeschoten. De 32-jarige Bekir E., de ex van het meisje, die de scholiere al langer stalkte, werd kort na de schietpartij opgepakt.  In het vonnis laat de rechtbank onder andere meewegen dat E. Hümeyra langere tijd bedreigde en stalkte. Ook het feit dat de schietpartij in een overvolle school plaatsvond speelt een rol. Het OM sprak van een liquidatie.

Cocaïne

Tijdens de rechtszitting donderdag verklaarde E. dat hij niet van plan was geweest om Hümeyra dood te schieten en handelde hij onder invloed van cocaïne.Volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum heeft E. een ernstige persoonlijkheidsstoornis; zij adviseerden een tbs-maatregel op te leggen, waarin de rechters nu meegaan.

Zie ook:

Derde verdachte aangehouden in zaak Humeyra (UDPATE)

Doodgeschoten tienermeisje had afspraak met politie (UPDATE)

Tienermeisje doodgeschoten in Rotterdamse school (UPDATE)