Veertien zeldzame tropische vogels teruggevonden

In een schuur in Den Bosch heeft de recherche op vrijdag 10 oktober veertien gestolen tropische volgens uit vogelpark Avifauna teruggevonden. In de nacht van 15 op 16 september zijn 36 zeldzame tropische volgens uit het park in Alphen aan den Rijn gestolen. Negentien volgens zijn nog vermist.

Een deel van de aangetroffen vogels in de schuur in Den Bosch was in zeer slechte conditie. Een vogel bleek zelfs overleden. De dieren zijn teruggebracht naar het vogelpark.

Bij de diefstal zijn onder andere toekans, verschillende soorten neushoornvogels, kaketoes, koningsglansspreeuwen, Dumont Beo’s en kraagpapegaaien meegenomen. Avifauna heeft vijfduizend euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot oplossing van de zaak.

Eind september werden in Nijmegen een Reuzentoerako en een geelwangneushoornvogel teruggevonden. De Reuzentoerako had het niet overleefd. Ook werd er een tok in een tuin in Den Bosch gevonden. Die is ook teruggebracht naar het vogelpark.

In het onderzoek naar de verdwijning werkt de recherche in Alphen aan den Rijn samen met het team Natuur van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.