Veertig kilo coke in sojasaus opgelost

Het HARC-team Rotterdam, waarin de douane, de FIOD en de Zeehavenpolitie samenwerken, heeft afgelopen maand vijf mannen aangehouden omdat zij veertig kilo cocaïne probeerden te smokkelen door de drugs op te lossen in flessen sojasaus. De coke zou ruim een miljoen euro waard zijn en is in beslag genomen en vernietigd. Uit voorzorg is ook de niet-vervuilde sojasaus vernietigd.

De vondst werd op 3 januari gedaan in een container die uit Suriniame kwam. Op 18 jaunari werden in Montfoort een 38-jarige man uit Den Haag en een 30-jarige Surinamer opgepakt omdat zij de flessen sojasaus met daarin de cocaïne apart hadden gezet.

Dezelfde dag werd een 23-jarige man opgepakt omdat hij eigenaar was van een bedrijf dat sojasaus importeert. Hij zou hebben geweten dat de cocaïne met de saus zou worden vermengd.

Afgelopen dinsdag werd een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij heeft bemiddeld tussen de verzender en ontvanger van de container.

Daarnaast is een 18-jarige man aangehouden die zou hebben meegeholpen met het lossen van de container. Hij is inmiddels op vrije voeten, maar is nog wel verdachte. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie houdt er rekening mee dat er meer arrestaties zullen volgen.