VEH ten strijde tegen inbraken

De criminele junk mag dan aan het uitsterven zijn de Vereniging Eigen Huis (VEH) zegt dat in 2010 bijna 80.000 huishoudens slachtoffer waren van een  inbraak. Om de 9 minuten werd ergens in Nederland ingebroken. Daarom zal de VEH vanaf woensdag op een speciale website beelden laten zien van inbrekers. De vereniging maakt daarbij gebruik van beeldmateriaal dat haar anoniem is aangeboden. Iedereen die met een beveiligingscamera inbrekers heeft gefilmd kan beeldmateriaal uploaden naar de site.

Om nepfilmpjes tegen te gaan moet er wel een kopie van een aangifte met een verwijzing naar de beelden worden meegestuurd.

De actie van de VEH is in principe tijdelijk maar zou afhankelijk van de reacties ook nog langer kunnen lopen. In ieder geval zal de site de hele maand juni in bedrijf zijn.

Op de website komen foto’s van inbrekers maar ook beelden van de schade die is aangericht en van de manier waarop inbrekers zijn binnengekomen.

De vereniging zegt dat de meeste mensen foto’s opsturen, hoewel bewegend beeldmateriaal ook kan worden geplaatst. Op de website staan ook tips hoe het inbrekers moeilijker te maken.