Veiling criminele erfenis levert 3 ton op

De veiling van de spullen van de vermoorde drugshandelaar Aran de Jong heeft 333.310,50 euro opgeleverd. Tot dinsdagavond kon op onder meer een collectie dure horloges, een Rolls Royce en dure champagne worden geboden.

De horlogecollectie van De Jong droeg het leeuwendeel aan de opbrengst bij: op de 17 klokjes werd in totaal 277.390 geboden. Het hoogste bod op een Audemars Piguet-horloge was 67.000 euro, terwijl de waarde vooraf was geschat op 38.000 euro.

De witte Rolls Royce Corniche II cabriolet uit 1986 leverde 35.000 euro op. De complete champagneverzameling van De Jong werd voor ruim 5.400 euro verkocht. De duurste fles ging voor 2.800 euro van de hand. Bekijk hier de hele lijst met spullen en wat ze opleverden.

De Belastingdienst eist ruim 25 miljoen euro op uit de nalatenschap van de Eindhovenaar. Die claim is gebaseerd op geschatte drugswinsten. De nabestaanden van de man claimen dat de nalatenschap veel kleiner is.

De Jong werd beschouwd als leider van een criminele organisatie die grote transporten van wiet uitvoerde en geld witwaste. Volgens het Openbaar Ministerie maakte hij hiermee tientallen miljoenen euro’s winst.

Lees ook:

Curator voor criminele erfenis

Zes jaar cel voor handlanger Aran de Jong

Liquidatie Aran de Jong op video

Politiedossier: De Jong had 18 mobiele telefoons

Drugscrimineel Aran de Jong doodgeschoten