Veldhoven: schietpartijen door bewuste confrontatie (UPDATE)

De recherche in Oost-Brabant heeft vijf arrestaties verricht na de achtervolging en de schietpartijen in Veldhoven. Daarbij raakten zondagavond drie mensen gewond, deze drie zijn aangehouden. Verder zijn er twee anderen ter plaatse zondagavond gearresteerd. En dinsdag zijn er nog twee opgepakt.

Zeven verdachten

De vijf verdachten die al eerder werden opgepakt zitten nog vast. De aangehouden verdachten zijn vier mannen uit Veghel (27, 33, 43 en 43 jaar) en drie mannen uit Veldhoven (20,21 en 55 jaar). Omdat we er vooralsnog vanuit gaan dat er meerdere voertuigen en personen betrokken zijn geweest sluit de politie nog meer aanhoudingen niet uit.

Weggevlucht

Alle drie gewonden zijn zondagavond door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling maar ze zijn niet levensbedreigend gewond geraakt. Op meerdere plaatsen is zondagavond in Veldhoven geschoten en zijn auto’s op elkaar gebotst.

Rond 22.15 kwam bij de politie een melding binnen dat er werd geschoten in de omgeving van de Houtwal. Meerdere auto’s zouden elkaar achtervolgen van de Houtwal in de richting van Veldhoven. Daarbij is meerdere keren geschoten. Op de Traverse reden de auto’s op elkaar in en komen tot stilstand. Meerdere mensen zouden vervolgens weggevlucht zijn uit de auto’s. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze in een auto nog één gewonde man aan.

Ook op de Heerbaan werd even later ook een auto aangetroffen met een eveneens een gewonde man. Ook deze auto en man lijken bij het incident betrokken te zijn geweest. Korte tijd later meldden zich drie mannen op het politiebureau in Veldhoven. Eén van hen had een schotwond. Alle drie zijn zij naar het ziekenhuis overgebracht. Een van de mannen is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en ingesloten op het politiebureau.

Confrontatie

De politie gaat ervan uit dat twee groepen bewust de confrontatie hebben gezocht maar veel is volgens de politie nog onduidelijk, onder meer de aanleiding van het incident. In de omgeving van de Houtwal-Traverse-Smelen-Meerhovendreef is zondagavond een onderzoek gestart naar de toedracht. Op enkele plaatsen delict in Veldhoven is ook maandag nog lang uitgebreid sporenonderzoek verricht. De betrokken auto’s en een stadsbus beleven daarvoor op de Traverse staan. Daarvoor waren diverse wegen en straten maandag afgezet. Er zijn waarschijnlijk camerabeelden beschikbaar voor de politie.